Gruszki belle Helene

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gruszki belle Helene
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gruszka

brzoskwinia

sos czekoladowy

liść laurowy

goździki

400 g cukru

pistacje

kardamon

bita śmietana

0,7 l czerwonego wina

50 ml octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Gruszki obrać i przekroić na pół. Wyciąć gniazda nasienne. Gruszki gotować ok. 30 minut w czerwonym winie z dodatkiem cukru, octu winnego, liścia laurowego, kardamonu i goździków. Ostudzić. Podawać z pokrojonymi brzoskwiniami, bitą śmietaną, posypane zmielonymi pistacjami. Można dodać lody śmietankowe lub waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka jabłkowa z pieprzem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.