Gruszki belle Helene

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gruszki belle Helene
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gruszka

brzoskwinia

sos czekoladowy

liść laurowy

goździki

400 g cukru

pistacje

kardamon

bita śmietana

0,7 l czerwonego wina

50 ml octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Gruszki obrać i przekroić na pół. Wyciąć gniazda nasienne. Gruszki gotować ok. 30 minut w czerwonym winie z dodatkiem cukru, octu winnego, liścia laurowego, kardamonu i goździków. Ostudzić. Podawać z pokrojonymi brzoskwiniami, bitą śmietaną, posypane zmielonymi pistacjami. Można dodać lody śmietankowe lub waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.