Gruszki belle Helene

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gruszki belle Helene
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gruszka

brzoskwinia

sos czekoladowy

liść laurowy

goździki

400 g cukru

pistacje

kardamon

bita śmietana

0,7 l czerwonego wina

50 ml octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Gruszki obrać i przekroić na pół. Wyciąć gniazda nasienne. Gruszki gotować ok. 30 minut w czerwonym winie z dodatkiem cukru, octu winnego, liścia laurowego, kardamonu i goździków. Ostudzić. Podawać z pokrojonymi brzoskwiniami, bitą śmietaną, posypane zmielonymi pistacjami. Można dodać lody śmietankowe lub waniliowe.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Crumble z resztek owoców
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.