Groszek z endywią

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Groszek z endywią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300g obranego groszku

plaster gotowanej szynki o wadze 50g

1 główka endywii

20g masła

sól i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczamy endywię, eliminując zewnętrzne zniszczone i twarde liście, dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Plaster szynki kroimy w kosteczkę i odstawiamy. W rondlu z nieprzywierającą powłoka topimy masło, dodajemy kostki szynki i krótko podsmażamy, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Dodajemy groszek i dusimy pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 10-15 minut (czas gotowania zależy od wielkości groszku). W połowie gotowania dodajemy paseczki endywii i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Ptysie serowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.