Groszek po francusku

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Groszek po francusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki masła

16 cebulek perłowych obranych i przepołowionych

4 plastry boczku w postaci skwarek

2 miarki łuskanego świeżego groszku

pół miarki bulionu z kury

sól i pieprz

liście młodej sałaty pokrojone w paseczki

 

Przygotowanie:

Roztopić masło na patelni. Wrzucić cebulki i smażyć przez 2 min, po czym wrzucić skwarki i smażyć, aż będą gotowe. Dodać groszek i bulion. Doprawić. Przykryć do chwili, kiedy groszek będzie niemal miękki. Wrzucić sałatę i wymieszać. Zakryć na minutę, żeby zmiękła. Sprawdzić przyprawienie i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.