Groszek po francusku

Groszek po francusku
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 16 cebulek perłowych obranych i przepołowionych
  • 4 plastry boczku w postaci skwarek
  • 2 miarki łuskanego świeżego groszku
  • pół miarki bulionu z kury
  • sól i pieprz
  • liście młodej sałaty pokrojone w paseczki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztopić masło na patelni. Wrzucić cebulki i smażyć przez 2 min, po czym wrzucić skwarki i smażyć, aż będą gotowe. Dodać groszek i bulion. Doprawić. Przykryć do chwili, kiedy groszek będzie niemal miękki. Wrzucić sałatę i wymieszać. Zakryć na minutę, żeby zmiękła. Sprawdzić przyprawienie i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA