Groszek masala

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Groszek masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

zielone papryczki chilli

świeży imbir

pasta chilli

garam masala

ghee (klarowane masło)

zielony groszek

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dodać pokrojone pomidory i smażyć, aż zmiękną i puszczą sok. Dodać pokrojone papryczki, imbir, pastę chilli, garam masalę i dokładnie wymieszać. Dodać groszek i łyżkę stołową ghee. Gotować do miękkości groszku.

powrót

Podobne przepisy

Pomidory smażone z mozzarellą
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kutia
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.