Grillowany udziec jagnięcy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Grillowany udziec jagnięcy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg udziec jagnięcy

8 obranych, obtoczonych w soli ząbków czosnku

2 łyżki soli

2 łyżki mielonego czarnego pieprzu

rozmaryn

oliwa

miód

sok z dwóch cytryn

Przygotowanie:

Mięso ponacinać i nadziać ząbkami czosnku oraz rozmarynem. Przyprawić solą, pieprzem, skropić oliwą i upiec na grillu. W trakcie pieczenia polewać udziec mieszanką soku z cytryny i miodu.

powrót

Podobne przepisy

Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina po andaluzyjsku
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Sałata z gotowaną cielęciną
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.