Sophie Grigson

Grillowany udziec jagnięcy


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia marokańska

Grillowany udziec jagnięcy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 udziec jagnięcy bez kości (luzowany na płasko)

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj składniki marynaty i namaść połową udziec. Odstaw do lodówki na 8 – 24 godz., odwracając mięso od czasu do czasu. Rozgrzej grill, wetrzyj marynatę w mięso i opiecz udziec po kilka minut z każdej strony. Kiedy mięso się zrumieni piecz jeszcze po 12 min. z każdej strony. Podawaj z sosem jogurtowym z czosnkiem i miętą i sałatkami – np. ziemniaczaną.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.