Grillowany tuńczyk i karaibska salsa

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Grillowany tuńczyk i karaibska salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki tuńczyka:

4 grube porcje tuńczyka, o wadze 170-230g

sól i pieprz do smaku

oliwa

Składniki salsy:

1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona w drobną kostkę

1 mango bez skóry i pestki, pokrojone w drobną kostkę

4 dymki, drobno posiekane

1 pęczek kolendry, posiekany

sok i skórka z 1 limonki

25 g prażonych wiórków kokosowych

2 łyżki oliwy

sól do smaku

Przygotowanie:

Wymieszaj starannie wszystkie składniki salsy. Maksymalnie rozgrzej grill. Dopraw porcje ryby solą i pieprzem. Wetrzyj oliwę. Grilluj po parę minut po obu stronach. Najsmaczniejsze są, gdy wnętrze pozostanie chłodne i czerwone.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrąg w migdałach
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.