Grillowany tuńczyk i karaibska salsa

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Grillowany tuńczyk i karaibska salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki tuńczyka:

4 grube porcje tuńczyka, o wadze 170-230g

sól i pieprz do smaku

oliwa

Składniki salsy:

1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona w drobną kostkę

1 mango bez skóry i pestki, pokrojone w drobną kostkę

4 dymki, drobno posiekane

1 pęczek kolendry, posiekany

sok i skórka z 1 limonki

25 g prażonych wiórków kokosowych

2 łyżki oliwy

sól do smaku

Przygotowanie:

Wymieszaj starannie wszystkie składniki salsy. Maksymalnie rozgrzej grill. Dopraw porcje ryby solą i pieprzem. Wetrzyj oliwę. Grilluj po parę minut po obu stronach. Najsmaczniejsze są, gdy wnętrze pozostanie chłodne i czerwone.

powrót

Podobne przepisy

Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szprotki smażone podane z dressingiem z ajranem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.