Ruth  Rogers

Grillowany łosoś z cukinią w cieście


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowany łosoś z cukinią w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cienkie plastry surowego łososia

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

oliwa

3 średnie cukinie

ciasto naleśnikowe

sos anchois (fileciki z sardeli posiekane z garścią liści rozmarynu

doprawione oliwą

pieprzem i sokiem z cytryny)

 

 

Przygotowanie:


Cukinie pokroić wzdłuż, wyciąć pestki, zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć. Plastry łososia oprószyć solą i pieprzem i upiec na grillu po 30 sekund z każdej strony. Podawać z niewielką ilością sosu anchois.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.