Grillowany łosoś z chrupiącymi placuszkami z kaszy jaglanej

Grillowany łosoś z chrupiącymi placuszkami z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filet z łososia oczyść z błon i łusek. Kawałki ryby zamarynuj w occie balsamicznym, oliwie, czosnku, świeżym tymianku i soli.
Kawałki ryby grilluj na patelni. W misce połącz rozgotowaną kaszę jaglaną ze startym żółtym serem. Dodaj liście bazylii. Masę dopraw solą, oliwą i octem balsamicznym. Z masy uformuj placuszki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju.
Kotleciki podawaj z kawałkami grillowanego łososia. Pycha!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA