Tomasz Jakubiak

Grillowany łosoś z chrupiącymi placuszkami z kaszy jaglanej


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla

Grillowany łosoś z chrupiącymi placuszkami z kaszy jaglanej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filet z łososia

ocet balsamiczny

oliwa

czosnek

tymianek cytrynowy

Placuszki z kaszy jaglanej:

szklanka rozgotowanej kaszy jaglanej

200 g startego żółtego sera

3-4 liście świeżej bazylii

chlust oliwy

sól

łyżka octu balsamicznego

bułka tarta

jajko

 

Przygotowanie:

Filet z łososia oczyść z błon i łusek. Kawałki ryby zamarynuj w occie balsamicznym, oliwie, czosnku, świeżym tymianku i soli.
Kawałki ryby grilluj na patelni. W misce połącz rozgotowaną kaszę jaglaną ze startym żółtym serem. Dodaj liście bazylii. Masę dopraw solą, oliwą i octem balsamicznym. Z masy uformuj placuszki. Panieruj je w jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju.
Kotleciki podawaj z kawałkami grillowanego łososia. Pycha!

powrót

skomentuj przepis

barbod

postów: 8

16.09.2015 11:57

CYTUJ

Lubię łosia więc muszę koniecznie skorzystać z tego przepisu.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.