Grillowany kurczak z cytryną i chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Grillowany kurczak z cytryną i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kurczak z wolnego chowu podzielony na 8-10 części

3 cytryny pokrojone na 6 kawałków

4 papryczki chili

2 posiekane czerwone cebule

4 starte ząbki czosnku

starte kłącze imbiru

pół pęczka natki pietruszki

pół pęczka natki kolendry

ćwierć filiżanki octu z sherry (lub innego słodkiego octu)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Składniki połączyć. W powstałej marynacie umieścić kawałki kurczaka i odstawić na co najmniej 12 godzin. Zamarynowane mięso zamknąć w kratce do grillowania ryb, a następnie upiec. Udekorować kolendrą, pietruszką, dymką i chili. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Magiczna pieczeń jagnięca
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Befsztyk na różne sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Paszteciki vol au vent
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.