Tomasz Jakubiak

Grillowany bundz z sosem z owoców leśnych z malinową lemoniadą


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Grillowany bundz z sosem z owoców leśnych z malinową lemoniadą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 grube plastry twardego bundzu

1 łyżka miodu

papier do pieczenia

500 ml jagód

świeża kolendra

5-6 łyżek cukru brązowego nierafinowanego

odrobina winiaku lub likieru jagodowego

Lemoniada:

mięta

3 łyżki cukier brązowego nierafinowanego

500 g malin

lud kruszony

2 szt. limonki

woda gazowana lub proseco

Przygotowanie:

Na głęboką patelnię wysyp jagody, zasyp cukrem i dodaj winiak. Duś aż jagody się rozpadną, przetrzyj przez sito, dodaj kolendrę i ostudź. Patelnię rozgrzej, połóż papier i grilluj na nim kawałki sera, co jakiś czas smaruj je miodem.

Lemoniada:
Do blendera wlej sok z limonek, dodaj maliny i świeżą miętę. Dosyp cukier brązowy, całość zmiksuj. Dodaj kruszony lód i Proseco lub wodę mineralną.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.