Grillowania pierś kaczki z sosem śliwkowym

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Grillowania pierś kaczki z sosem śliwkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kacze piersi

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj sos sojowy z oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, tymianek i czosnek. Zalej marynatą piersi i zostaw na 20 minut. Rozgrzej grill. Wyjmij piersi z marynaty i połóż na grillu na 5-6 minut. Piecz, aż zrobią się różowe. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj śliwki, sos sojowy i miód. Wlej sos do naczynia z piersiami. Piecz wszystko przez 30-40 minut. Pestki ze śliwek powinny opaść na dno naczynia. Pokrój piersi na plastry i ułóż na talerzu. Polej mięso sosem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.