Grillowane żeberka wołowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny, Żeberka

Grillowane żeberka wołowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg żeberek wołowych

 

Marynata:

pół filiżanki octu słodowego

2 łyżki prażonego, mielonego kminu

ćwierć filiżanki brązowego cukru

2 łyżki syropu klonowego

1 łyżka tabasco

6 posiekanych ząbków czosnku

2 łyżki wędzonej papryki

1 łyżka oregano

1 filiżanka posiekanej natki kolendry

ćwierć filiżanki oliwy

1 łyżka białego pieprzu

2 posiekane chili

sól

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić żeberka i wlać półtorej filiżanki wody. Odstawić do zamarynowania.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa ze świeżym makaronem ryżowym z żeberkami wieprzowymi
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Grillowane żeberka na sposób kantoński
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla, Żeberka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.