Grillowane warzywa z kuskusem

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania z grilla

Grillowane warzywa z kuskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g kaszy kuskus

600 ml wrzątku

1 papryczka chilli drobno posiekanej

dymka

225 - 350 g dojrzałych pomidorów pokrojonych w ćwiartki

8 grillowanych zielonych papryk

20 czarnych oliwek bez pestek

garść listków mięty

2 łyżki kminu rzymskiego

szczypta pieprzu kajeńskiego

łyżka natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Wsyp kuskus do dużej miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na chwilę, żeby nasiąknął wodą. W międzyczasie rozgrzej patelnię z grubym dnem. Wrzuć na nią chilli i smaż przez 4 minuty mieszając. Odstaw i wystudź. Odetnij końcówki dymki, przekrój cebulki na pół i wrzuć wszystko do blendera. Użyj funkcji pulsacyjnej, żeby je zmielić. Dodaj pomidory, czerwoną paprykę, oliwki i miętę. Zmiel wszystko, kilkakrotnie uruchamiając blender. Wymieszaj kuskus widelcem. Dodaj mieszankę warzywną, kmin rzymski, pieprz kajeński i sól. Przełóż wszystko do dużej miski i posyp natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Chrupiąca okra z kokosem
Przepis z programu Floyd w Indiach odc. 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.