Marta Dymek

Grillowane szparagi z pastą miso


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

Grillowane szparagi z pastą miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pęczek zielonych szparagów

 

Sos:

2 płaskie łyżki jasnej pasty miso

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżka syropu z agawy

4 – 5 łyżek wody

 

do podania: uprażony sezam, posiekana dymka oraz szczypior

Przygotowanie:

Szparagi oczyścić. Rozgrzać dużą patelnię grillową, delikatnie posmarować olejem i grillować szparagi przez kilka minut do czasu, aż będą miękkie.
W międzyczasie wszystkie składniki wymieszać w kubeczku blendera, na koniec spróbować i w razie potrzeby dodać kilka kropel syropu z agawy więcej.
Zgrillowane szparagi błyskawicznie wyłowić, położyć na talerzach, oblać sosem i obficie obsypać sezamem, szczypiorem oraz posiekaną cebulką.

powrót

Podobne przepisy

Wegański chłodnik litewski
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Studencki kubek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie
Tajskie wegańskie curry
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Pietruszka teriyaki z brokułem i ryżem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.