Grillowane przegrzebki z masłem

Grillowane przegrzebki z masłem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4-6 przegrzebków z Hokkaido, w muszlach
  • 1 łyżeczka masła, na przegrzebek
  • ½ łyżeczki sosu sojowego, na przegrzebek
  • szczypta soli morskiej, na przegrzebek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Otwórz muszlę i wykrój z niej przegrzebka. Usuń czarny żołądek, wątrobę, skrzela i mięśnie. Opłucz przegrzebka i włóż go z powrotem do wypłukanej muszli.

Umieść na przegrzebkach masło oraz sos sojowy i połóż przegrzebki na grillu. Trzymaj 5-10 minut, aż masło zacznie bulgotać. Następnie zdejmij je z grilla. Dopraw solą morską i serwuj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA