Ainsley Harriot

Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka dużych gruszek

kilka kromek chleba na zakwasie

oliwa do posmarowania

kilka plastrów szynki parmeńskiej (lub westfalskiej lub innej dojrzewającej wędliny w cienkich plastrach)

łyżka pokruszonego sera gorgonzola

 

 

Przygotowanie:


Gruszki pokroić w plastry. Plastry gruszek i chleb opiec na niezbyt gorącym grillu kilka minut z każdej strony. Opieczone kromki chleba posmarować oliwą, na wierzchu ułożyć plastry szynki parmeńskiej i grillowane gruszki, posypać pokruszoną gorgonzolą.

powrót

Podobne przepisy

Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.