Grillowane faszerowane kalmary

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla

Grillowane faszerowane kalmary
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 oczyszczonych krewetek

2 pokrojone filety z płaskonia

skórka i sok z jednej cytryny

po jednej łyżce świeżego oregano, mięty i koperku

1 rozgnieciony ząbek czosnku

sól morska

czarny pieprz

4 średnie oczyszczone tuby kalmarów

2 łyżki oliwy

1 cytryna

skórka cytryny i koperek do dekoracji



Przygotowanie:

Krewetki, rybę, skórkę z cytryny, zioła i czosnek rozdrobnić w blenderze. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną masą nadziać tuby kalmarów. Dołożyć po kawałku cytryny. Grillować na natłuszczonym grillu, aż kalmary będą rumiane.

Przed podaniem pokroić w plastry.

powrót

Podobne przepisy

Tajskie placuszki rybne delii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żabnica w pieprzowych skorupkach
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Paczuszki rybne
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.