Grillowana rolada wołowa z pesto z suszonych pomidorów

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowana rolada wołowa z pesto z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duża łata wołowa

6 plastrów szynki parmeńskiej

225 g suszonych pomidorów w oliwie, osuszonych

325 ml słoik kaparów, osuszonych

1 łyżka ziarnistej musztardy

1 pęczek natki lub bazylii

Przygotowanie:

Ułóż łatę na wytrzymałej desce lub stolnicy, przykryj kilkoma warstwami folii spożywczej i rozbij. Nadaje się do tego ciężki tłuczek albo spód patelni. Mięso musi być równo rozpłaszczone i podwoić wielkość, aż otrzymasz prostokąt 30 x 20 cm. Zajmuje to sporo czasu. Najlepiej położyć deskę na podłodze, żeby nie uszkodzić blatu. Ułóż plastry szynki na mięsie, tak żeby zachodziły na siebie i dociśnij. Do robota kuchennego wrzuć pomidory, kapary i musztardę. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj natkę, miksuj używając funkcji „pulsowanie”. W razie potrzeby dolej nieco oliwy, aby powstała masa, którą można rozsmarować. Wyłóż na plastry szynki, pozostawiając 2,5 cm brzeg na górze mięsa. Zwijaj ciasno od dołu, aby powstał rulon o długości 30 cm. Podziel na 6 - 8 grubych plastrów. Każdy zepnij wykałaczką. Posmaruj oliwą grill, roladki piecz przez 5 minut po obu stronach.

powrót

Podobne przepisy

Biximatur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Zrazy po nelsońsku
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Curry z kurczakiem i ananasem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina na ostro z sosem chrzanowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pulpeciki z pieczeni po florentyńsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.