Sophie Grigson

Grillowana polędwica wołowa po tajsku


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Grillowana polędwica wołowa po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 polędwica wołowa

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill, nasmaruj polędwicę oliwą i piecz 10-15 min, obracając.
Przygotuj dressing: wymieszaj sok z limonki, cukier i sos rybny, aż cukier się rozpuści. Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek. Wymieszaj. Ułóż na półmisku liście kruchej zielonej sałaty. Pokrój wołowinę na cienkie plasterki i rozłóż na sałacie. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem. Dookoła rozłóż plasterki ogórka i pomidora.

powrót

Podobne przepisy

Kurczę w occie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kociołek karelski
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pieczony boczek
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.