Gary  Rhodes

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z makreli

kawałki masła (do smarowania i do smażenia)

sól i pieprz

4 grube plastry kaszanki

gotowe purée ziemniaczane

2-4 dymki

 

 

Przygotowanie:


Filety z makreli posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw pod grill na 4-6 minut, zależnie od grubości porcji. Na patelni roztop kawałek masła. Plastry kaszanki smaż przez 3 minuty po obu stronach. Do gotowego purée ziemniaczanego dodaj podsmażoną na maśle dymkę. Wymieszaj.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.

powrót

Podobne przepisy

Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z ryby w chrupiącej otoczce z chorizo
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Sushi handroll
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.