Gary  Rhodes

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z makreli

kawałki masła (do smarowania i do smażenia)

sól i pieprz

4 grube plastry kaszanki

gotowe purée ziemniaczane

2-4 dymki

 

 

Przygotowanie:


Filety z makreli posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw pod grill na 4-6 minut, zależnie od grubości porcji. Na patelni roztop kawałek masła. Plastry kaszanki smaż przez 3 minuty po obu stronach. Do gotowego purée ziemniaczanego dodaj podsmażoną na maśle dymkę. Wymieszaj.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.

powrót

Podobne przepisy

Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.