Grillowana langusta

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

Grillowana langusta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg przekrojonych na pół langust

oliwa

sól i pieprz

 

Sos:

4 starte szalotki

3 starte ząbki czosnku

3 posiekane chili

1 łyżka startego imbiru

250 ml sosu pomidorowego

3 łyżki kecap manis

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu hoisin

1 łyżka sosu rybnego

2 łyżki octu ryżowego

125 ml wody

3 łyżki cukru

3 łyżki skrobi kukurydzianej

1 filiżanka posiekanej natki kolendry

Przygotowanie:

Składniki sosu starannie wymieszać.
Langusty skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu pancerzami do dołu. Zgrillować i odwrócić. Polać przygotowanym sosem. Grillować przez 5-6 minut.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.