Grillowana langusta

Grillowana langusta
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 kg przekrojonych na pół langust
  • oliwa
  • sól i pieprz
Sos:
  • 4 starte szalotki
  • 3 starte ząbki czosnku
  • 3 posiekane chili
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 250 ml sosu pomidorowego
  • 3 łyżki kecap manis
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu hoisin
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 125 ml wody
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 filiżanka posiekanej natki kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki sosu starannie wymieszać.
Langusty skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu pancerzami do dołu. Zgrillować i odwrócić. Polać przygotowanym sosem. Grillować przez 5-6 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA