Grillowana kanapka z figami, havarti i brie

Grillowana kanapka z figami, havarti i brie
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 200 g cienko pokrojonego, ugotowanego indyka
  • 4 świeże figi
  • 200 g sera havarti
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki pasty figowej
  • 1 bułka na zakwasie
  • masło
  • pieprz
  • brie
  • truskawki
  • dowolne zioła (np. pietruszka, szczypiorek, koperek) skropione oliwą do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, pastą figową i przełożyć na blachę. Posypać szczypiorkiem, ułożyć warstwę indyka, brie i sera havarti. Doprawić pieprzem, wstawić pod grill i zapiekać przez 3-4 minuty, aż sery się stopią. Przybrać truskawkami i figami. Podawać z sałatką ziołową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA