Grecka zapiekanka z makaronem

Przepis z programu Moja grecka kuchnia (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Grecka zapiekanka z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g zite (grubych rurek)

1 + 5 łyżek oliwy z oliwek

1 cebula

posiekana

500g grubo mielonej wieprzowiny

1 pęczek natki pietruszki

posiekany

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

½ łyżeczki mielonego cynamonu

dodatkowa oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia

100g startego sera haloumi

lub kefalotiri

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj makaron al dente, odcedź, dodaj łyżkę oliwy, zamieszaj i odstaw na bok. W międzyczasie zeszklij cebulę na oliwie. Dodaj mięso i obrumień je. Dodaj natkę, dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Lekko obsmaż i zdejmij z ognia.

powrót

Podobne przepisy

Tęczowa zapiekanka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Muszle z brokułami z sosem serowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka wiejska z batatmi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.