Grecka potrawka rybna

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Grecka potrawka rybna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 posiekane marchewki

posiekana średnia cebula

pokrojony ziemniak

4 pokrojone łodygi selera naciowego

2 rozgniecione ząbki czosnku

puszka pomidorów

2 filiżanki posiekanej kapusty

filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej

500 ml bulionu warzywnego albo rybnego

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

pokrojona cukinia

2 filiżanki młodych liści szpinaku

200 g pokrojonej ryby bez skóry

łyżka koperku

2 łyżki fety



Przygotowanie:

Podsmażyć na oliwie marchewkę, cukinię, cebulę, ziemniak, seler i czosnek. Dodać pomidory. Gotować, aż warzywa zmiękną. Dołożyć kapustę i fasolkę. Wlać bulion i gotować przez 10 minut. Dorzucić szpinak i gotować kolejne 10 minut. Włożyć kawałki ryby i zmniejszyć płomień. Dusić pod przykryciem przez 3 minuty, aż ryba zmatowieje. Posypać pokruszoną fetą i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Rolada z sandacza
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba w papierze
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sola z owocami morza
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.