Grandos nachos

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Grandos nachos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

300 g pokrojonej w kostkę wołowiny

1 łyżka prażonego, mielonego kminu

1 łyżka wędzonej papryki

1 łyżka pieprzu kajeńskiego

1 łyżka suszonego chili

1 łyżeczka soli

1 kg chipsów kukurydzianych

400 g dojrzałych pomidorów

6 marynowanych papryczek jalapeño

1 pęczek kolendry

1 pęczek posiekanej dymki

1 posiekana czerwona cebula

500 g sera

250 g sosu serowego (beszamel z serem)

4 awokado

oliwa



Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć wołowinę, dodać kmin, paprykę, pieprz, chili i sól. Starty ser wymieszać z sosem serowym. W głębokim naczyniu układać warstwami chipsy, cebulę, pomidory, sos serowy i wołowinę. Posypać pokrojonym jalapeño i dymką. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku, aż chipsy się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona górka cielęca
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Nóżki kurczaka z kiszonymi cytrynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety schabowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rolada wieprzowa florentine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.