Grandos nachos

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Grandos nachos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

300 g pokrojonej w kostkę wołowiny

1 łyżka prażonego, mielonego kminu

1 łyżka wędzonej papryki

1 łyżka pieprzu kajeńskiego

1 łyżka suszonego chili

1 łyżeczka soli

1 kg chipsów kukurydzianych

400 g dojrzałych pomidorów

6 marynowanych papryczek jalapeño

1 pęczek kolendry

1 pęczek posiekanej dymki

1 posiekana czerwona cebula

500 g sera

250 g sosu serowego (beszamel z serem)

4 awokado

oliwa



Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć wołowinę, dodać kmin, paprykę, pieprz, chili i sól. Starty ser wymieszać z sosem serowym. W głębokim naczyniu układać warstwami chipsy, cebulę, pomidory, sos serowy i wołowinę. Posypać pokrojonym jalapeño i dymką. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku, aż chipsy się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Algierski kurczak z daktylami i kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.