Grandos nachos

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Grandos nachos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

300 g pokrojonej w kostkę wołowiny

1 łyżka prażonego, mielonego kminu

1 łyżka wędzonej papryki

1 łyżka pieprzu kajeńskiego

1 łyżka suszonego chili

1 łyżeczka soli

1 kg chipsów kukurydzianych

400 g dojrzałych pomidorów

6 marynowanych papryczek jalapeño

1 pęczek kolendry

1 pęczek posiekanej dymki

1 posiekana czerwona cebula

500 g sera

250 g sosu serowego (beszamel z serem)

4 awokado

oliwa



Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć wołowinę, dodać kmin, paprykę, pieprz, chili i sól. Starty ser wymieszać z sosem serowym. W głębokim naczyniu układać warstwami chipsy, cebulę, pomidory, sos serowy i wołowinę. Posypać pokrojonym jalapeño i dymką. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku, aż chipsy się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Curry z kurczaka ze szpinakiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Serca drobiowe w sosie z prostymi kluseczkami gryczanymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.