Gotowany modrak morski

Gotowany modrak morski
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 pęczki modraka morskiego
  • 50-75 g masła
  • sok z 1 limonki
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odetnij końcówki łodyg modraka morskiego. Gotuj w całości przez kilka minut w osolonym wrzątku. W rondlu roztop masło. Łyżką cedzakową przełóż łodygi modraka do rondla z masłem. Wyciśnij sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA