Gotowany labraks

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Gotowany labraks
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 filety z labraksa po 185g

60 g czarnych oliwek

60 g kaparów

450 g pomidorków koktajlowych na gałązce

480 ml białego wina

natka

oliwa

sól i pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Na dużej patelni obsmaż filety, doprawione solą, pieprzem i oliwą, żeby nabrały koloru. Wrzuć kapary, oliwki i pomidory. Smaż przez 2 minuty. Wlej wino, gotuj przez 5 minut. Wyłóż rybę na talerze, polej sosem i posyp natką.



© 2012 Fabrizio Carro

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.