Lucinda Scala  Quinn

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 czerwonych ziemniaków (ok. 1 kg)

obranych i przekrojonych na pół

2-3 łyżki masła

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1 łyżka posiekanego świeżego koperku

2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Włożyć ziemniaki do dużego garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15-18 minut, aż będą miękkie. Odcedzić. Przełożyć na ciepły półmisek, dodać masło, oprószyć solą i pieprzem, posypać ziołami i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.