Laura Calder

Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg obranych

młodych ziemniaków

oliwa

sól gruboziarnista

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Zagotuj duży garnek wody. Posól tyle, ile zwykle solisz makaron. Wrzuć ziemniaki i gotuj aż będą miękkie. Możesz to sprawdzić widelcem. Odcedź ziemniaki. Polej je oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Podaj.

powrót

Podobne przepisy

Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bułka z farszem na przekąskę
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.