Rick Stein

Gotowana ośmiornica


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Atlantyk zimą i hiszpańska fiesta (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Gotowana ośmiornica
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ośmiornica ugotowana do miękkości

słodka papryka w proszku

pieprz kajeński

sól morska

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Nożyczkami pociąć ośmiornicę na kawałki. Położyć na talerzu i polać oliwą, oprószyć papryką, pieprzem kajeńskim i solą. Podawać z bagietką.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.