Gorący Garnek z Lancashire

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Gorący Garnek z Lancashire
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g jagnięciny

150 g pokrojonej w kostkę marchewki

150 pokrojonej w kostkę brukwi

150 g pokrojonego w kostkę selera

3 posiekane cebule

0,5 litra bulionu jagnięcego

4 duże cienko pokrojone ziemniaki

3 gałązki tymianku

25 g masła

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Duś warzywa na maśle aż zmiękną. Zdejmij je z patelni i wrzuć na nią jagnięcinę. Smaż mięso przez około 5 minut. W tym czasie podgrzej bulion. Wrzuć wszystkie składniki potrawy do jednego naczynia, wymieszaj mięso i warzywa i przypraw je tymiankiem. Zalej wszystko bulionem. Przykryj warstwą pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków, ugnieć i połóż jeszcze jedną warstwę ziemniaków. Dopraw do smaku i piecz w 160 stopniach przez 90 minut aż jagnięcina zrobi się miękka, a ziemniaki złote i chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Paszteciki vol au vent
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Boeuf au bleu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Eskalopki cielęce z borowikami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Steki z czosnkową fasolą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.