Laura Calder

Gorąca czekolada


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gorąca czekolada
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 czubata łyżka kakao dobrej jakości

1 pełna łyżka miodu

250 ml mleka

 

Przygotowanie:

Do kubka wsyp kakao. W garnku podgrzej mleko z miodem, aż będzie bardzo gorące. Zalej kakao niewielką ilością mleka. Wymieszaj, aż powstanie masa. Dolej trochę więcej mleka, przelej wszystko do garnka i dokładnie wymieszaj. Przelej czekoladę do kubka.

powrót

Podobne przepisy

Orzeźwiający napój o smaku czarnego bzu, hibiskusa i jabłek
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kompot z rabarbaru
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Malinowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.