Golonka z kapustą zasmażaną

Golonka z kapustą zasmażaną
Oceń przepis:
74 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kapustę posiekaj i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem ziela i liścia laurowego do momentu, aż zmięknie (ok.10 minut).
Pokrój cebulę w półksiężyce i przesmaż ją z pokrojonymi na małe kawałki boczkiem i słoniną.
Gdy składniki się zrumienią, dodaj odciśniętą kapustę i dokładnie wymieszaj. Dodaj chrzan, musztardę i wlej piwo.
Kapustę smaż jeszcze kilka minut i dopraw ją majerankiem, solą i pieprzem. Do kapusty dodaj golonki w całości. Piecz je w ognisku przez 1,5 godziny lub w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA