Golonka wieprzowa pôt-au-feu

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Golonka wieprzowa pôt-au-feu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 kiełbasek tuluskich lub innych pikantnych kiełbasek

1 wędzona golonka (około 1 kg)

125 g wędzonego boczku pokrojonego w paseczki

50 g kaszy jaglanej

3 marchewki

pokrojone w kostkę

2 cebule

pokrojone na ćwiartki

4 ziemniaki

2 pory

posiekane

1 czerwona papryka

1 mała kapusta włoska

łyżka kurkumy

świeże zioła

 

 

Przygotowanie:


Najpierw podsmaż kiełbaski. Włóż wszystkie składniki do dużego garnka: golonkę, boczek, kiełbaski, kaszę, marchewki, cebulę, czosnek, ziemniaki, pory czerwoną paprykę, kapustę i świeże zioła. Dopraw i wlej tyle wody, żeby przykryć wszystkie produkty. Na koniec wsyp łyżeczkę kurkumy, przykryj garnek przykrywką i duś w piekarniku przez 2-3 godzin.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.