Golonka adobo

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Golonka adobo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

12 golonek wieprzowych o grubości 8 cm

3 łyżki oleju

2 pory, drobno posiekane

1 główka czosnku, rozbita

2,5 cm imbiru, posiekanego

2 gałązki trawy cytrynowej, drobno posiekane

2 szklanki wywaru cielęcego (500 ml)

1 szklanka octu słodowego (250 ml)

1 szklanka sosu sojowego (250 ml)

1 szklanka mleka ze świeżego kokosa (250 ml)

1 suszona papryczka ancho

sól i pieprz



przybranie:

3 posiekane dymki



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Mięso posypujemy solą i pieprzem. W ciężkim żaroodpornym naczyniu rozgrzewamy na dużym ogniu olej. Golonki obsmażamy z każdej strony przez około 5 minut. Dodajemy warzywa i dusimy 2-3 minuty, aż uwolnią zapach. Dodajemy pozostałe składniki. Pieczemy około 3 godziny, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z dymką.

powrót

Podobne przepisy

Królik z czarnymi oliwkami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotlety schabowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.