Adam Chrząstowski

Gołąbki z ryby


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Gołąbki

odsłon: 16704

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g fileta z dorsza

100 g wędzonego łososia

150 g ugotowanego ryżu

4 suszone pomidory w oliwie

4 liście szałwii

1 jajko

50 ml śmietanki

liście kapusty włoskiej

sól

pieprz

400g pulpy pomidorowej

liść laurowy

koperek

 

Przygotowanie:

Dorsza zmiksuj niezbyt drobno w melakserze, dodając jajko i śmietankę. Wyjmij farsz do miski i dodaj posiekaną szałwię, suszone pomidory, łososia i ryż. Przypraw farsz i wymieszaj. Liście kapusty sparz we wrzątku, aby stały się elastyczne. Nożem zetnij najgrubszą część liścia. Farsz nałóż na matową stronę liści i zawiń gołąbki. Na dnie żaroodpornej miski ułóż brzydsze liście kapusty i na to ułóż gołąbki. Pulpę pomidorową zagotuj z liściem laurowym i koperkiem, lekko posól. Pulpą zalej gołąbki, przykryj i wstaw do piekarnika o temperaturze 160 st. C na 45 minut.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.