Gołąbki z ryby

Gołąbki z ryby
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gołąbki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dorsza zmiksuj niezbyt drobno w melakserze, dodając jajko i śmietankę. Wyjmij farsz do miski i dodaj posiekaną szałwię, suszone pomidory, łososia i ryż. Przypraw farsz i wymieszaj. Liście kapusty sparz we wrzątku, aby stały się elastyczne. Nożem zetnij najgrubszą część liścia. Farsz nałóż na matową stronę liści i zawiń gołąbki. Na dnie żaroodpornej miski ułóż brzydsze liście kapusty i na to ułóż gołąbki. Pulpę pomidorową zagotuj z liściem laurowym i koperkiem, lekko posól. Pulpą zalej gołąbki, przykryj i wstaw do piekarnika o temperaturze 160 st. C na 45 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA