Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Gołąbki

Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka liści czerwonej kapusty

kilka liści kapusty włoskiej

100 g pęczaku

2 średnie marchewki

1 średnia pietruszka

1 cebula

400 g filetów z ryb słodkowodnych (szczupak

sandacz

płoć)

masło

sól

pieprz ziołowy

 

 

Przygotowanie:

Sparzyć liście czerwonej kapusty pamiętając, że do wody należy wlać kilka łyżek octu, łyżkę cukru i kilka goździków. Liście kapusty włoskiej umyć i osuszyć. Pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie warzywa przesmażyć na maśle. Filety z ryby zmielić lub pokroić w drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z pęczakiem doprawić solą i pieprzem. Farsz podzielić na równe części i zawinąć w kapuściane liście jak tradycyjne gołąbki. Gołąbki ugotować na parze.

powrót

skomentuj przepis

#anski

27.03.2012 22:52


CYTUJ

Pyszne:))

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.