Andrzej Polan

Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym


Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 1175

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g średniej kaszy mazurskiej

kapusta młoda

500 g mięsa wieprzowego

pęczek botwiny

150 g suszonej żurawiny

pęczek koperku

150 g tartego chrzanu

100 g masła

500 ml śmietany 36%

cebula

olej Kujawski do smażenia

500 ml bulionu

Przygotowanie:

Kapustę ugotuj w wodzie, zdejmij liście i odetnij twarde części. Kaszę mazurską ugotuj w osolonej wodzie, mięso wieprzowe zmiel w maszynce...

powrót

Podobne przepisy

Marynowana pierś z kurczaka
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Gicz jagnięca w korzennym sosie
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kaczka w sosie sojowym
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kurczak z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gęś duszona z majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasztet z wątróbek
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.