Goda masala

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Goda masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 ziaren kardamonu (Elaichi)

1/2 cała laska cynamonu (TUJ / Dalchini)

5 goździków (ust Lavang)

2 liście laurowe (Tej Patta)

1 łyżeczka oleju

2 łyżeczki nasion sezamu (TIL)

2 łyżeczki nasion kolendry (Dhania)

4 łyżeczki płatków kokosowy (Nariyal)

10 czarnych papryczek (Kalimirchi)

5 liści curry

Przygotowanie:

Usuń nasiona kardamonu z łuski. Podsmaż cynamon, goździki, kardamon i liście laurowe w oleju, aż zaczną strzelać. Resztę składników prażyć na małym ogniu, aż kokos będzie ciemnobrązowy.
Schłodzić i utrzeć.

powrót

Podobne przepisy

Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.