Glazurowane rzodkiewki

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Glazurowane rzodkiewki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg podłużnych

niewielkich rzodkiewek

masło

sól i pieprz

2 kostki cukru

 

Przygotowanie:

Wrzucić rzodkiewki na patelnię. Zalać je wodą na tyle, żeby je zakryła. Posolić i popieprzyć. Ugotować do miękkości – w tym czasie woda powinna prawie wyparować. Dodać masło i kostki cukru. Gotować do dwóch minut, aż cukier się rozpuści i pokryje rzodkiewki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.