Gicz jagnięca w korzennym sosie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Gicz jagnięca w korzennym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gicze jagnięce

bulion jagnięcy

cynamon

goździki

kwiat muszkatołowca

cebula

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona kolendra

chili

kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć cynamon, goździki i kwiat muszkatołowca. Dodać posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, dodać pastę z imbiru i czosnku, mieloną kolendrę, chilli i kurkumę, a następnie wlać bulion. Włożyć mięso do sosu i gotować je na wolnym ogniu około 40 minut.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Hamburger z wołowiny
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
Kurczak w glazurze klonowej
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w ziołach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.