Kinga Paruzel

Gęsta zupa z wędzonej makreli


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Gęsta zupa z wędzonej makreli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 wędzone makrele

600 ml bulionu warzywnego

400 ml mleka

1 por

1 marchewka

1 selera

1 szklanka groszku

makaron muszelki

3 garście świeżego szpinaku

2 liście laurowe

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

Przygotowanie:

Warzywa umyj i obierz. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę, wrzuć pokrojony por, seler, marchewkę i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i dolej mleko, które złagodzi smak. Wrzuć liść laurowy i zagotuj. W międzyczasie wyfiletuj wędzone makrele. Do zupy dodaj groszek i makaron. Kiedy warzywa będą miękkie, a makaron ugotowany al dente, dopraw solą, pieprzem i wrzuć świeży szpinak, a na koniec kawałki ryby. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

powrót

Podobne przepisy

Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.