Gęsta zupa z wędzonej makreli

Gęsta zupa z wędzonej makreli
Oceń przepis:
117 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa umyj i obierz. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę, wrzuć pokrojony por, seler, marchewkę i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i dolej mleko, które złagodzi smak. Wrzuć liść laurowy i zagotuj. W międzyczasie wyfiletuj wędzone makrele. Do zupy dodaj groszek i makaron. Kiedy warzywa będą miękkie, a makaron ugotowany al dente, dopraw solą, pieprzem i wrzuć świeży szpinak, a na koniec kawałki ryby. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA