Gazpacho

Gazpacho
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Przygotowanie:



Składniki
po 1 papryce: czerwona, żółta i zielona, bez nasion
1 duży pomidor na osobę
1 ząbek czosnku na osobę
½ świeżego fenkułu
1 papryczka jalapeño
1 duży ogórek
½ puszki czarnych sardeli w oliwie
½ puszki białych sardeli w zalewie
po ½ pęczka kolendry, natki pietruszki i bazylii
400 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

Do podania
1 plaster jamon iberico (szynki hiszpańskiej) na osobę
2 kostki lodu na osobę

Przygotowanie
Wrzucić wszystkie składniki do malaksera. Zmiksować na gładką masę. Przetrzeć przez sito. Wlać do szklanek. Do każdej dorzucić 2 kostki lodu i na wierzchu umieścić plaster szynki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA