Gazpacho z melona i sałatka z ogórka

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Gazpacho z melona i sałatka z ogórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki gazpacho:

1 duży, dojrzały melon miodowy, bez skórki i nasion, pokrojony

2 kromki czerstwego chleba, pokrojone w kostkę

120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

60 ml octu z sherry

85 g prażonych migdałów

sól do smaku

 

Składniki sałatki:

1 ogórek-wąż, pokrojony w 1cm kostkę

2 starte marchewki

4 dymki, pokrojone w cienkie plasterki

sok i skórka z 1 cytryny

1 łyżka tartego imbiru

1 łyżka musztardy

1 łyżka oliwy

sól

Przygotowanie:

Wrzuć kawałki melona do miksera i zmiksuj. Dodaj chleb, oliwę, ocet, migdały i sól. Zmiksuj na gładką zupę. Wrzuć do miski wszystkie składniki sałatki i wymieszaj. Nalej zupę do miseczek, na środek nałóż łyżkę sałatki.

powrót

Podobne przepisy

Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.