Garam masala

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Garam masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 suszonych chilli

laska cynamonu

kilka liści curry

2 łyżki ziaren kolendry

2 łyżki ziarenek kminu

1 łyżeczka pieprzu czarnego

1 łyżeczka goździków

1 łyżeczka nasion kozieradki

1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy

1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli

Przygotowanie:

w Woku prażymy całe papryczki chilli, cynamon i liście curry (2 minuty). dodać kolendrę, kmin, kozieradkę i gorczycę. Prażyć 7 minut. Wystudzić. Utrzeć na proszek.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.