Gieno Mientkiewicz

Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

odsłon: 2020

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 30 dag mąki

3 jajka

ok. 50 ml wody

sól

pół cebuli

1 łyżka masła

10 dag koziego twarogu

5 dag Bursztyna

świeżo zmielona gałka muszkatołowa

pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić gładkie, twarde ciasto, twardsze niż na kluski kładzione. Kłaść na osolony wrzątek przy pomocy sitka do robienia galuszek. Po wypłynięciu odcedzić, przelać na sicie zimną wodą. Na patelni stopić masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać galuszki, przesmażyć, doprawić gałką i kozim twarogiem. Na koniec posypać tartym bursztynem, przemieszać i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.