Gieno Mientkiewicz

Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

odsłon: 1899

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 30 dag mąki

3 jajka

ok. 50 ml wody

sól

pół cebuli

1 łyżka masła

10 dag koziego twarogu

5 dag Bursztyna

świeżo zmielona gałka muszkatołowa

pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić gładkie, twarde ciasto, twardsze niż na kluski kładzione. Kłaść na osolony wrzątek przy pomocy sitka do robienia galuszek. Po wypłynięciu odcedzić, przelać na sicie zimną wodą. Na patelni stopić masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać galuszki, przesmażyć, doprawić gałką i kozim twarogiem. Na koniec posypać tartym bursztynem, przemieszać i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Studencka zapiekanka z makaronem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Lasagne z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cannelloni ze szpinakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Zapiekanki
Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.