Gallurese, ukryta zupa

Gallurese, ukryta zupa
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Zupy

Składniki:

Składniki:

Rosół:
Sos:
  • 2 łyżki z cytryny
  • ½ łyżeczki otartej skórki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, cukier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotowanie zupy:
Ugotować powoli esencjonalny rosół. Bułkę pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce, napoić rosołem podlewając w miarę wsiąkania. Całość oprószyć cynamonem, gałką i pieprzem, i posypać tartym serem. Zapiec przez 20 minut w piekarniku na 180 st. C. Kroić w dużą kostkę i podawać na płaskim talerzu z nożem i widelcem.

Sałatka:
Na sos: zmieszać wszystkie składniki, schłodzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, żółty ser i mięso pokroić w kostkę, połączyć z ziołami, polać sosem, wymieszać delikatnie, obłożyć cząstkami jaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA