Gieno Mientkiewicz

Gallurese, ukryta zupa


Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Zupy

odsłon: 3970

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki:

1 duża sucha kawiarka lub 4 bułki

1 l mocnego rosołu wołowego

15 dag sera Grzybowskiego

szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu

 

Rosół:

½ kg rosołowej wołowiny

½ włoszczyzny

sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy

Sałatka z gotowanej wołowiny:

30 dag ugotowanej wołowiny (rostbef)

4 twarde mięsiste pomidory

2 jajka na twardo

10 dag sera Bursztyn

2x po łyżce siekanych świeżych ziół

 

Sos:

2 łyżki z cytryny

½ łyżeczki otartej skórki

3 łyżki oliwy

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:

Przygotowanie zupy:
Ugotować powoli esencjonalny rosół. Bułkę pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce, napoić rosołem podlewając w miarę wsiąkania. Całość oprószyć cynamonem, gałką i pieprzem, i posypać tartym serem. Zapiec przez 20 minut w piekarniku na 180 st. C. Kroić w dużą kostkę i podawać na płaskim talerzu z nożem i widelcem.

Sałatka:
Na sos: zmieszać wszystkie składniki, schłodzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, żółty ser i mięso pokroić w kostkę, połączyć z ziołami, polać sosem, wymieszać delikatnie, obłożyć cząstkami jaj.

powrót

Podobne przepisy

Tajska zupa z dyni
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.