Gary  Rhodes

Galaretka z czerwonych porzeczek


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Galaretka z czerwonych porzeczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1½ kg czerwonych porzeczek

woda

cukier kryształ lub cukier żelujący

 

 

Przygotowanie:


Wsyp czerwone porzeczki do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu przez pół godziny, aż owoce zaczną się rozpadać. Przecedź przez gęste sito lub muślin, nie przyśpieszając tego procesu. Po wielu godzinach, gdy sok przestanie ściekać, odlej go i odmierz. Na 600 mililitrów soku wsyp 450 g cukru kryształu lub cukru żelującego. Gotuj sok z cukrem na małym ogniu przez 10 minut. Sprawdź, czy galaretka jest gotowa. Wylej nieco na talerz i wstaw do lodówki. Jeśli się nie zetnie, gotuj dalej i sprawdzaj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Gotową galaretkę przelej do wysterylizowanych, gorących słoików. Zetnie się po wystygnięciu. Podawaj do pieczonej jagnięciny.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Krem kawowy z kardamonem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.