Galaretka mandarynkowa

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Galaretka mandarynkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z mandarynek (12 do 15 owoców) (1l)

skórka starta z jednej mandarynki

½ szklanki cukru (125 ml)

8x2 g listków żelatyny lub 2 łyżki (30 ml) żelatyny w proszku



do podania:

bita śmietana

ciasteczka



Przygotowanie:

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie 10 minut, odciskamy. Jeśli używamy żelatyny w proszku, wsypujemy ją do soku i zostawiamy na 5 minut. Sok podgrzewamy ze skórką i cukrem, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim żelatynę. Przelewamy do kieliszków lub miseczek. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Podanie: ozdabiamy bitą śmietaną, podajemy z ciasteczkami.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crumble z resztek owoców
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy z owocami w syropie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.