Galaretka mandarynkowa

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Galaretka mandarynkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z mandarynek (12 do 15 owoców) (1l)

skórka starta z jednej mandarynki

½ szklanki cukru (125 ml)

8x2 g listków żelatyny lub 2 łyżki (30 ml) żelatyny w proszku



do podania:

bita śmietana

ciasteczka



Przygotowanie:

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie 10 minut, odciskamy. Jeśli używamy żelatyny w proszku, wsypujemy ją do soku i zostawiamy na 5 minut. Sok podgrzewamy ze skórką i cukrem, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim żelatynę. Przelewamy do kieliszków lub miseczek. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Podanie: ozdabiamy bitą śmietaną, podajemy z ciasteczkami.

powrót

Podobne przepisy

Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.